KrakCompagnie Krak! is een gezelschap bestaande uit Els Degryse en Dieter Missiaen.
Circus Krak (oorspronkelijke naam) werd ooit in 2008 opgericht om voorstellingen te brengen in de derde wereld. Met hun eerste voorstelling “Charlieston” toerden ze in ZO – Azië en Zuid-Amerika. Hierdoor kregen ze de smaak te pakken en toerden ze ermee in eigen land op festivals en in culturele centra. Vanuit heel veel goesting om een nieuwe voorstelling te maken ontstond “Kus!” Hiervoor werkten ze samen met coach Tom Roos van Wurre Wurre.

De derde voorstelling “Viva Raphaël” werd een solovoorstelling van Dieter Missiaen, dit met coaches Els Degryse en Micheline Vandepoel.

Sinds 2016 werkt Dieter met Ief Gilis van Circo Ripopolo als coach.

Het resultaat van deze samenwerking is de tweede solovoorstelling van Dieter “Kontrol”, dit met de steun van Vlaanderen, Miramiro, Theater op de Markt, Het Circuscentrum en Het Entrepot Brugge.

Compagnie Krak brengt poëtische clownerievoorstellingen, vol absurde en visuele humor en dit vaak overgoten met een dosis liefde.

Compagnie Krak speelde reeds op verschillende festivals in binnen- en buitenland (Portugal, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Duitsland en Nederland) en speelt naast de zomerfestivals ook in de culturele centra in Vlaanderen. De volledige speellijst vindt u hier

Producties met de steun van het Vlaanderen, Theater op de markt – Dommelhof, Miramiro, het Vlaams circuscentrum en het Entrepot:

2011: “Charlieston” met Els Degryse et Dieter Missiaen (coach Gab Bondewel, from Shake That & Cirque Democratique)
2014: “Kus” met Els Degryse et Dieter Missiaen (coach Tom Roos, Cie Wurre Wurre)
2015: “Viva Raphaël” met Dieter Missiaen (coach Micheline Vandepoel and Els Degryse)
2017: “Kontrol” met Dieter Missiaen (coach Ief Gilis, Circo Ripopolo)


Compagnie krak from Dieter Missiaen on Vimeo.